United Minds

News

News

Ny vd för United Minds – Thomas Areskoug ersätter Sofia Mankert som går till Vattenfall

Tidigare managementkonsulten Thomas Areskoug tar nu över som vd för strategi- och analysföretaget United Minds, systerbyrå till kommunikationsbyrån Prime. Nuvarande vd Sofia Mankert går efter drygt tio år inom företaget i mars vidare till Vattenfall som Vice President Corporate and Business Support och vice kommunikationsdirektör, en nyskapad roll med särskilt ansvar för att kommunikationen ska stötta och stärka Vattenfalls affär.

Thomas Areskoug har tidigare arbetat som managementkonsult på McKinsey samt med övergripande ansvar för koncept, marknadsföring, lojalitetsprogram och e-försäljning på Coop, där han ingick i koncernledningen. Thomas arbetar idag med några av United Minds största kunder inom svensk industri och med särskilt ansvar för strategisk ompositionering och tillväxtfrågor inom sina specialitetsområden FMCG, detaljhandel och e-handel.

Thomas Areskoug började som strategikonsult på United Minds i början av 2016 varefter företaget värvat ett antal ytterligare strateger och managementkonsulter för att möta en ökad efterfrågan på tjänster som sammanflätar strategi och kommunikation. Bakgrunden är att United Minds under de senaste åren rört sig från undersökningsuppdrag till tjänster inom tillväxt, förändring, innovation, digitala strategier och analys, där man samarbetar tätt med systerbyrån Prime.

– Det har varit fantastiskt att arbeta tillsammans med Sofia under året som gått och jag ser fram emot att leda United Minds vidare i vår utveckling. Kunderna efterfrågar idag framförallt en större förankring i omvärldssituationen, mer kreativ höjd och ett bättre stöd i sin kommunikation kopplat till strategifrågor än tidigare och där har vi våra styrkor. Trenden är tydlig – strategi och kommunikation går allt tydligare ihop, säger Thomas Areskoug.

Sofia Mankert har arbetat som konsult på United Minds de senaste tio åren och tillträdde som vd för ett drygt år sedan efter tre år som vice vd.

– Det har varit tio spännande år. United Minds är idag en helt annan verksamhet än när jag anslöt och det har varit ett privilegium att vara med och leda den förändringen. Jag kommer sakna alla vänner och kollegor men ser givetvis väldigt mycket fram emot att ta nästa steg. Thomas har spelat en avgörande roll i utvecklingen av vårt nuvarande affärserbjudande och jag är glad att kunna lämna över stafettpinnen till honom.

För frågor, vänligen kontakta Thomas Areskoug på +46 73 410 01 30 ellerthomas.areskoug@unitedminds.se.

Tycho Groth