United Minds

News

News

Tidigare S-tungviktare ansluter till Prime

Politikveteranen Lotta Håkansson ansluter till Primes public affairs-avdelning från Hegeli Public Affairs. Hon har över 20 år av politiskt arbete inom Socialdemokraterna bakom sig, bland annat som kommunstyrelsens ordförande och oppositionsråd i Järfälla kommun. Hon tillträder på Prime den 17:e januari, där hennes arbetsuppgifter kommer gå ut på att bidra med politisk kompetens till byråns urban affairs-erbjudande.

Lotta Håkansson ansluter till Prime med flerårig erfarenhet av arbete med public affairsfrågor inom bygg- och fastighetsbranschen. Utöver sin tid på Hegeli Public Affairs har hon lång erfarenhet av uppdrag på kommun-, riks- och EU-nivå, däribland som ordförande för Sveriges Kommuner och Landstings (SKL:s) beredning för internationella frågor samt som ledamot i EU:s Regionkommitté.

– Lottas förmåga att knyta ihop beslutsfattande kring regelverk och markexploatering på olika politiska nivåer är en spetskompetens vi på Prime är glada att nu kunna låta våra kunder ta del av. Fastighetsbranschen är starkt expansiv och genom att föra ihop Lotta med Tomas Rudin som idag driver Primes urban affairs-erbjudande kommer vi kunna skapa ännu större värde för våra kunder, kommenterar Jonas Hellman, chef för Primes public affairs-enhet.

På Prime kommer Lotta tillsammans med Tomas Rudin, senior rådgivare på Prime och tidigare oppositionsborgarråd (S) i Stockholms stad, ansvara för att vidareutveckla byråns existerande erbjudande inom urban affairs gentemot bygg- och fastighetsbranschen.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att träffa mina nya kollegor. Det ska bli spännande att jobba med Tomas – vi brinner båda två för ett ökat och förbättrat samarbete mellan näringsliv och offentlig sektor, säger Lotta Håkansson.

För mer information, vänligen kontakta Jonas Hellman på jonas.hellman@primegroup.com eller +46 70 724 09 72.

Om Prime

Prime är en av världens mest prisbelönta kommunikationsbyråer och har idag cirka 130 kommunikationsspecialister i Stockholm som arbetar inom områdena marknadskommunikation, public affairs, hållbarhetskommunikation, corporate reputation, medborgarkommunikation, kriskommunikation och analys (United Minds). Sedan 2014 ingår den Stockholmsbaserade byrån i den globala kommunikationskoncernen Weber Shandwick, med kontor i 81 länder, bland annat i Bryssel, London och Washington.

Tycho Groth