United Minds

News

News

Primes prestigerekryteringar

Två guldäggsvinnande seniorer, två prisbelönade talanger och två specialister inom media och digitalt stärker det kreativa erbjudandet inom marknadskommunikation.

I januari tillträdde David Orlic som vice vd och innovationschef med uppdraget att utveckla Primes position som leadbyrå och strategisk partner. I april värvades Rättviseförmedlingens vd Sofia Embrén. Nu presenteras ytterligare sex prestigerekryteringar som växlar upp byråns kreativa erbjudande.

Bland de mest namnkunniga syns Hanna Belander – en av Sveriges mest seniora kreatörer med över 100 reklamfilmer i sin portfolio och erfarenhet av stora varumärkesbyggande koncept för Telia, Lantmännen och SEB. Hon startade sin karriär som copywriter på Forsman & Bodenfors och har de senaste åren drivit byrån Bloomy Ideas.

– Jag är superpeppad. Bra idéer kan många byråer ta fram idag, men att samtidigt vara en strategisk partner med ett genuint intresse för kundens utmaningar och möjligheter är inte lika självklart. Prime kombinerar kreativitet med affärsstrategi och samhällsbyggnad på ett unikt sätt, som känns både modernt och långsiktigt. Det ska bli grymt kul att jobba på en byrå som leder den utvecklingen, säger Hanna Belander.

En annan stjärnrekrytering är Hermes Holm – strategisk rådgivare och kundansvarig med bakgrund inom både kommunikation och politik. Han belönades med ett guldägg senast förra veckan och är bland annat delaktig i Primes ideella strategiska samarbete med Politikerveckan Järva.

– Vår strategi är enkel: vi anställer de allra bästa från alla discipliner och blandar de tyngsta seniorerna med de största talangerna. Som leadbyrå måste vi behärska både reklam, PR, innovation och samhällsfrågor – vårens rekryteringar bekräftar den positionen, säger David Orlic.

David Orlics rekryteringar:

Hanna Belander – En av 2000-talets mest meriterade copywriters med erfarenhet från Forsman & Bodenfors, King, McCann och Brindfors. Kommer senast från egna byrån Bloomy Ideas.

Hermes Holm – Kundansvarig projektledare som vann guldägg förra veckan tillsammans med Hövding (Give A Beep). Tidigare stabschef för Feministiskt Initiativ i EU-parlamentet i Bryssel.

Yrsa Lindberg – Juniorkonsult som utsetts till en av Sveriges 33 hållbarhetstalanger. Vinnare av ansedda studenttävlingen Sustainergies Cup 2016 och grundare av initiativet BEE NICE.

Filip Myringer – Kreatör med fokus på ny teknik och digital utveckling. Tidigare UX-designer på Kaplan och vinnare av Future Lions i Cannes 2016.

Leyla Öfwerström – Mediespecialist med flera års erfarenhet från kundsidan med ansvar för kommunikation, PR och sociala medier. Kommer senast från TUI Nordic/Fritidsresor.

Fredrick Lewandowski – Digital och content-strateg som rekryterats från Edelman Deportivo där han primärt ansvarat för att driva engagemang och räckvidd i sociala medier.

Tillgänglig för intervju:
Hanna Belander
070-256 58 00
hannabelander@gmail.com

För mer information:
David Orlic
073-051 85 58
david.orlic@primegroup.com

Tycho Groth